Urmezi o dieta ketogenica sau vrei sa consumi mai putini carbohidrati? Iata un desert delicios – cheesecake ketogenic – ideal pentur vegani, cei cu intoleranta la gluten si persoanele la dieta.
Ingrediente:
BAZA
- 200g migdale macinate
- 4 lingurite guma carob pulbere
- 100g Margarina Kanso MCT 83%
- 50 g indulcitor stevia pudra
- 1 varf de sare
- 1 varf bicarbonat de sodiu
UMPLUTURA
- 100g Margarina Kanso MCT 83%
- 120g indulcitor stevia pudra
- 500g iaurt de soia, neindulcit, natural
- 1 varf de sare
- 3g coaja de lamaie
OUA BATUTE VEGANE
- 150 ml Aquafaba (apa de la conserva de naut, batuta spuma cu mixerul)
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita guma carob pulbere
- 1 lingurita vanilie bourbon
Preparare
Baza:
- Amestecati migdalele macinate cu guma carob pulbere si adaugati stevia, sarea si bicarbonatul de sodiu. Amestecati bine din nou.
- Adaugati margarina MCT la temperatura camerei pana cand se formeaza o pasta omogena. Lasati coca pentru cel putin 30 de minute in frigider.
Umplutura:
- Bateti margarina la temperatura camerei cu stevia pana capatati o consistenta cremoasa, dupa care amestecati iaurtul de soia, coaja de lamaie, sarea si guma carob pulbere.
- Intindeti coca si asezati coca intr-o forma in asa fel incat sa depaseasca putin marginile. Intepati aluatul cu furculita. Puneti coca la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.
Albus batut:
- Bateti Aquafaba cu bicarbonatul de sodiu si pudra de roscove pentru 5 minute.
- Amestecati usor albusurile batute in compozitia pentru umplutura si turnati in aluatul copt anterior. Coaceti totul la 180 de grade Celsius pentru 60 de minute, apoi lasati la racit.
Valori nutritionale
- Coeficient ketogenic – 3,4:1
- Energie – 2916 kcal
- Proteine – 71,3 g
- Lipide – 286,5 g
- Carbohidrati – 13,2 g